Lead management software
Lead management software
26 oktober 2016

Snellere invoer van risico's & Meer inzicht in alle issues

Het waren een drukke twee weken voor Verbist & Verbist. Na de geslaagde ISO 9001:2015 certificatie audits bij Oceanwide Safety at Sea en Unique System (het verslag daarvan kan je hier lezen) volgde onmiddellijk IHC-Hytech met een succesvolle ISO 9001:2008 certificatie audit.

Tijdens deze audits is de nalevingsgraad van de huidige én vorige ISO 9001 norm uitvoerig getest. Weinig ontsnapte aan de grondige doorlichting van de auditor van Bureau Veritas, Luc Van den Borre. Lezers van onze blog weten al dat Coach2Lead deze doorlichting met pracht doorstaan heeft. Maar het kan altijd beter, daarom dat we op basis van de opgedane ervaring en verkregen feedback uit deze audits enkele nieuwe features hebben toegevoegd aan Coach2Lead.

Quick Risk

Risico’s komen uit risicoanalyses. Deze risicoanalyses worden, net als audits, op voorhand ingepland om later met een team van deskundigen de risicoanalyse uit te voeren. Indien er een risico opgemerkt werd buiten deze geplande sessie was er geen snelle manier voorhanden om deze te registreren. Nu is het wel mogelijk om snel een risicoanalyse uit te voeren op een specifieke stap of deelstap van een proces, in plaats van het volledige proces te doorlopen.

Figuur 1

Risk-Management: Snel een risicoanalyse aanmaken voor stap 5.1 uit het Sales proces.

Risk analyse

 

klik op de afbeelding om deze te vergroten

Issue Overview

In de module Risk-Management registreer je de risico’s eigen aan je bedrijfsprocessen, in de module Audit-Management kijk je naar de conformiteit met normen en/of eigen controlelijsten, en in de module Lessons-Learned-Management leg je zowel interne en externe klachten vast. Elk van deze items heeft natuurlijk zijn eigen rapportering, maar tot voor kort was er geen mogelijkheid om een overzicht te krijgen van alle risico’s, auditpunten en problemen. Dit is nu wél mogelijk.

In elk van deze drie modules is er nu een overzichtsrapport beschikbaar waar je alle items opgesomd ziet, samen met hun acties (én status van die acties in de overkoepelende APM-module!). Het is mogelijk deze lijst verder te filteren op basis van verschillende criteria.

Figuur 2

Risk-Management: Een overzicht van alle risico’s die nog niet afgewerkt zijn en moeten opgevolgd worden door Frank Verbist tijdens een interne audit.

Risk overview

klik op de afbeelding om deze te vergroten

Figuur 3

Audit-Management: Een overzicht van alle audit punten uit het Sales proces toegewezen aan Frank Verbist.

Issue overview

klik op de afbeelding om deze te vergroten

Figuur 4

Lessons-Learned-Management: De individuele root/cause-analysis resultaten (volgens 6M) van een klantenklacht van Drass (de originele klacht is niet zichtbaar op de figuur).

Issue overview

klik op de afbeelding om deze te vergroten

Material conformity

klik op de afbeelding om deze te vergroten

« Terug naar het overzicht

Lead software